Social

Serviciul Vamal a primit o donație de echipamente din partea SUA, Japoniei și Marii Britanii

Serviciul Vamal a primit luni, 13 martie, o donație de echipamente din partea Guvernelor SUA, Japoniei și Marii Britanii, prin intermediul Organizației Internaționale a Migrației în Republica Moldova (OIM), transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, donația include calculatoare (sisteme de operare și licențe), laptopuri, sigilii electronice de securitate, conuri mobile pentru dirijarea traficului, videoproiectoare pentru Centrul de instruire, lanterne, precum și generatoare. Bunurile sunt destinate posturilor vamale pentru gestionarea fluxului transfrontalier în contextul situației din Ucraina și pentru consolidarea capacităților Centrului de instruire. 

Astfel, în cadrul evenimentului, directorul adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov, a mulțumit pentru parteneriatul strategic de încredere, sprijinul consecvent și asistența valoroasă. „Mizăm în continuare pe asistența și susținerea dumneavoastră în realizarea și implementarea proiectelor comune, orientate spre atingerea standardelor vamale internaționale prin modernizare și digitalizare, îmbunătățirea comunicării, consolidării capacităților și dezvoltării competențelor profesionale ale funcționarilor vamali”, a spus Nicolae Vutcariov.

Lotul de echipamente este oferit în cadrul a trei proiecte implementate de Organizația Internațională pentru Migrațiune: „Răspuns de urgență la persoanele afectate de criză din Ucraina în Moldova”, „Ajutor de urgență pentru asistență umanitară în Ucraina și țările învecinate” și „Apelul OIM – Ucraina și țările învecinate”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *