Actualitate

Serviciul Vamal: Țigări de 3 mii euro au fost depistate de câinii antitabac la hotar (VIDEO)

Făptașii au tăinuit cele peste 18 mii bucăți țigarete în torpedou, roata de rezervă și rezervorul unităților de transport, cu intenția de a le comercializa pe piața neagră din UE, menționează serviciul de presă al Serviciului Vamal

În primul caz, pe sensul de ieșire din țară a postului vamal Giurgiulești s-a prezentat un tânăr moldovean în vîrstă de 27 ani, la volanul unui Mercedes cu numere de înmatriculare în Bulgaria.

 

În baza analizei de risc și datorită vigilenței angajaților vamali, unitatea auto a fost supusă unui control fizic minuțios, cu implicarea inspectorului chinolog și a patrupedului antitabac, Angy. Ca urmare, echipa de control a depistat 10 000 țigarete mărcile ”Plugarul” și ”Winston”, tăinuite în rezervorul unității de transport.

Alte două tentative de contrabandă cu țigări au fost dejucate la o diferență de câteva ore în postul vamal Sculeni. Inspectorii din tura de serviciu, însoțiți de câinele antitabac – Marry, au depistat peste 5 mii bucăți țigarete ”Winston”, disimulate în torpedoul și roata de rezervă a două unități auto de marca”Volkswagen Passat”.

În cele din urmă, la pista de ieșire din țară a postului vamal Sculeni, s-a prezentat un cetățean român, la volanul unui BMW X5 cu numere de București. In baza analizei de risc, au fost reținute peste 3 mii țigarete, nedeclarate și dosite în vederea transportării ilicite.

Produsele urmau să fie comercializate pe piața neagră din UE, unde valoarea acestora este aproximată la suma de 3 mii euro.

În consecință, autoritatea vamală a procedat la reținerea mijloacelor de transport și a produselor de tutungerie, sancționând făptașii cu amendă contravențională în valoare totală de 12 000 lei, în baza art. 287 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *