Actualitate

Sesiunea suplimentară de bacalaureat a început. Peste patru mii de candidați vor participa

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că pe data de 17 iulie, va fi organizat examenul la proba limba de instruire, la care au fost admiși 572 de candidați, pe 18 iulie – examenul la limba străină – 1521 candidați, 19 iulie – proba la disciplina de profil, la care s-au înscris cei mai mulți candidați – 2770, proba disciplina la solicitare, la care au fost admiși 583 candidați, va avea loc pe 20 iulie, iar pe 23 iulie se va desfășura examenul de bacalaureat la limba maternă”.

Cei 4034 de candidați restanțieri vor susține probele în 14 Centre de Bacalaureat pentru sesiunea suplimentară, dintre care nouă vor fi instituite în municipiul Chișinău, două în municipiul Bălți și câte unul la Cahul, Comrat și Edineț. Totodată, au fost aprobate 15 Comisii Republicane de Evaluare în sesiunea suplimentară, cu un număr total de 169 de profesori evaluatori.

Pentru prima dată candidații care participă în sesiunea suplimentară au dreptul să depună contestații în decurs de 48 ore de la afișarea rezultatelor.

Rezultatele sesiunii suplimentare vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat pe data de 25 iulie, iar rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 1 august.

Sursa: ipn.md 


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *