Frumusețe

Sezonul modei începe la New York

Despre New York Fashion Week critica de modă afirmă că nu se ridică şi nu va reuşi să se ridice la pretenţiile Parisului şi nici chiar ale Londrei. Totuşi, este evenimentul ce deschide şirul avanpremierelor sezonului următor în designul vestimentar. Şi, chiar dacă are o tradiţie relativ recentă comparativ cu manifestările europene de gen, NY FW reuneşte nume consacrate, dar şi aspiranţi care luptă să fie remarcaţi şi incluşi în festivalurile din Europa.
Astfel, şi la ediţia de anul acesta au fost prezenţi Calvin Klein, Ralph Lauren, Marc Jacobs, branduri americane puternice deja devorate de iubitorii de modă, dar şi mai puţin vocalii pentru piaţa europeană Isaac Mizrahi – prezentator TV American – sau designerul şi muzicianul Adam Lambert. Cuvintele-cheie au fost „lejer”, „şic” şi „fluid”. Iar după defilarea Calvin Klein, critica de modă a adăugat, fără ezitare, „sexy” şi „strălucitor”. Pentru prezentare, Casa Calvin Klein a ales rochia mulată pe corp, accesorizată cu eşarfe purtate precum cravata, dar şi rochia de mătase cu decupaj în formă de V, permisă spre a fi purtată numai de către acelea care au un corp perfect.
Legătura de suflet dintre Ralph Lauren şi Vestul Sălbatic continuă. Pentru sezonul primăvară-vară 2011, designerul propune preţioasa piele de căprioară, sclipirile argintii şi materiale diafane, adaptabile oricărei ocazii. Lauren a rămas fidel detaliilor tradiţionale, precum ciucurii din piele sau cataramele supradimensionate ale curelelor, şi a adăugat creaţiilor prospeţime şi feminitate, mai ales cu ajutorul pieselor din dantelă. Creaţia de rezistenţă a colecţiei sale a fost bluza brodată, cu guler înalt, purtată cu o jachetă albă, din piele şi pantaloni din stofă albă cu margini croşetate.
„Isaac Mizrahi nu se încurcă cu detaliile”, au apreciat, pe bună dreptate, criticii de modă, remarcând ideea creatorului de a renunţa la a croi sau a coase tivuri, buzunare ori nasturi, pe care le-a obţinut cu ajutorul tehnologiei. Colecţia sa, „IM Xerox”, a constat din imprimeuri digitale aplicate direct pe materiale – astfel, buzunarele, nasturii şi corsajul nu au lipsit, doar că acestea erau „false”, digitalizate. Printre show-urile remarcate anul acesta de critica de specialitate în cadrul Săptămânii Modei de la New York se află şi cele ale designerilor Donna Karan şi Jason Wu – al cărui nume va rămâne mereu legat de cel al Primei Doamne a Americii, Michelle Obama, căreia i-a creat rochia albă cu un singur umăr, pe care aceasta a purtat-o la balul inaugural. 

Sursa: Timpul Suplimentul "Femeia"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *