Timpul Liber

Sfântul Andrei. Rugăciunea care te va feri de rele tot anul viitor

Se spune că Sf. Andrei, ocrotitorul nostru, al românilor, ne apară de duhurile rele și ne dezvăluie viitorul în această noapte fermecată de 12 spre 13 noiembrie.

Este un timp special pentru rugăciune, reculegere și regăsire de sine, dar și ritualuri magice.

Rugăciuna pe trebuie să o spui pe 13 Noiembrie, de Sfântul Andrei, pentru a fi ferit de boli şi de răutate:

„Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce Dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un Preamilostiv. Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu ai ce face? Asta sunt “stiri” la tine ? Crezi ca fara tine nu stia lumea ca e sarbatoare si trebuia sa scrii tu asta ? Pune osul la treaba si fac o stire buna, nu te face ca muncesti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *