Externe

„Sfântul Putin?” Activiştii ortodocşi din Rusia vor canonizarea şefului de la Kremlin

Activiștii „Comitetului Național 60+”, dedicat zilelor de naștere ale președintelui Vladimir Putin, cer accelerarea canonizarii președintelui rus, scrie „Rosbalt”.

Ei susțin că primesc in mod constant cereri de la cetățenii ortodocși din țară pentru canonizarea lui Putin. Anterior, „Comitetul Național” a abordat deja subiectul cu Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii Kirill. Acum activiști ii vor trimite o altă scrisoare cu propunerea accelerarii procesului de canonizare a lui Putin, , scrie „Rosbalt”.

„Și, în cele din urmă, in cultul oficial sa fie adoptata o noua rugăciune „Pentru Putin!”. Cele mai recente date VTsIOM indică în mod clar faptul că 90% din populația țării cred ca președintele Federației Ruse este un sprijin și o speranță în această viață, și aproape 100% din populatia ortodoxa se roaga zilnic pentru sănătatea lui si doresc sa-l vada conducator pe viața al marii Rusii. Nu este un secret faptul că toate forțele titanice pentru binele patriei el le primește de la Dumnezeu! „- spun activiștii.

Ei subliniază că „liderul național îmbisericit apără eroic ortodocșii din Ucraina și Siria” și a „redobândit stralucitor pentru patrie sacralul Korsun”.

„În ceasul atacului furios al Occidentului asupra valorilor noastre spirituale și a puterii economice a statului, toti patrioții s-au adunat în jurul lui Putin, cu credinta in norocul și invincibilitatea sa”, – subliniază activiștii.

„Comitetul Național” consideră că „forțele sănătoase din Biserica Ortodoxa Rusa vor îndeplini porunca spirituala a poporului rus” și deja din 2016, în toate bisericile ortodoxe va rasuna rugăciunea „Despre Putin – Salvatorul Rusiei”.

Aminitm ca în creștinism (cu excepția unor culte protestante) canonizarea are loc după moarte. De asemenea, trebuie remarcat faptul că persoana care este trecuta in randul sfinților este un model de virtute.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *