Externe

Sfârșitul axei Berlin-Moscova? Gerhard Schroder și-a dat demisia din conducerea companiei ruse Rosneft

Compania petrolieră rusă de stat Rosneft a declarat vineri că fostul cancelar german Gerhard Schroder și omul de afaceri german Matthias Warnig au informat-o că nu mai pot continua să facă parte din consiliul de administrație, transmite Reuters.

„Suntem înțelegători față de deciziile lor și le mulțumim pentru sprijinul lor continuu”, a precizat Rosneft în comunicat.

Parlamentul European a cerut joi ca Schroeder să fie trecut pe lista neagră dacă nu părăsește consiliul de administrație al Rosneft, într-o acțiune menită, de asemenea, să-l descurajeze să accepte un post de conducere la Gazprom.

Fostul cancelar federal, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi deţinător al mai multor funcţii de conducere în companii ruse, a fost privat de o parte dintre privilegiile sale de fost cancelar german, a anunțat joi legislativul de la Berlin.

Schröder a refuzat până acum să renunțe la post și la remunerația aferentă. Schröder a declarat în luna aprilie că va demisiona de la Rosneft dacă Rusia va întrerupe livrările de gaze naturale către Germania.

Robert Habeck, ministrul german al Economiei, a anunțat pe 12 mai că filialele Gazprom din Germania au încetat să mai primească gaz rusesc însă Schröder nu a dat semne că ar intenționa să demisioneze.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.