Timpul Liber

Sfaturi de grădinărit: Grădină verticală

Acestea se fac foarte simplu, cu ajutorul unui organizator de pantofi, agățat de un suport pe perete, ușă sau oricare alt spațiu pe care doriți să-l decorați. Umpleți buzunarele cu îngrășăminte care reține umezeala. Alegeți semințele pe care doriți să le sădiți și așteptați să crească. Este de preferat să instalați plăci de lemn între grădina verticală și perete, pentru ca aceasta să poată respira și să nu transmită umezeala.

Cum să scapi de albine
Umpleți un vas cu oțet, zahăr și sare pentru a prinde albinele.

Faceți curat în depozit
Tuturor gospodarilor le place să aibă tot felul de unelte în depozit care niciodată nu-și găsesc locul. Folosește o placă de lemn. Vopsește-o și bate niște cuie și cârlige în ea. Agață acolo toate ustensilele.

Ananas de Moldova
V-ați întrebat vreodată dacă ați putea crește un ananas în propria casă? Dacă da, atunci să știți că este chiar simplu să aduceți tropicele în țara noastră.
1. Cumpărați un fruct de ananas și curățiți-l de coajă. Atunci când îi tăiați coada, păstrați 2-3 cm din fruct (vezi imaginea).

2. Puneți coada într-un vas cu apă, în așa fel ca aceasta să acopere doar jumătate din pulpa fructului. Lăsați-o pentru trei zile în acel vas, într-un loc bine luminat.

3. Plantați coada, chiar dacă nu a dat drumul la rădăcini, într-un ghiveci mare cu pământ pentru flori.
Peste doi ani ceea ce ați sădit va arăta deja a un mic ananas. Planta trebuie udată de două ori pe săptămână. Aceasta este o plantă de interior, respectiv asigurați-vă că aveți spațiu pentru ea, astfel încât aceasta va crește cu adevărat mare. În al treilea an de creștere planta va da fructe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *