Femeia

Sfaturile femeilor adunate în timp

Noi am adunat doar câteva dintre ele şi nu le puteam ţine ascunse în mapele galbene din computer.

Alege-ţi compania cu grijă. Când selectezi oamenii care merită un strop din timpul tău preţios, pune-ţi două întrebări. Prima: cum te simţi după o întâlnire cu persoana respectivă? Răspunsul corect este unul: veselă şi bine dispusă. Dacă un prieten te secătuieşte de energie şi te deprimă cu orice ocazie, lasă-l să fie „vampir" cu altcineva.

A doua întrebare: cine iniţiază ieşirea? Când numai unul dintre voi insistă să vă vedeţi, iar acea persoană eşti de obicei tu, e semn că trebuie să depui armele. Sunt destui oameni pe lume care s-ar simţi norocoşi să se bucure de compania ta.

Nu încerca să salvezi lumea. Lumea nu vrea să fie salvată. Chiar dacă-ţi vor fi recunoscători la început, cei pe care i-ai „dădăcit” vor ajunge, în timp, să-ţi poarte ranchiună pentru că i-ai făcut să se simtă slabi şi incapabili să se salveze singuri. Iar când „rotiţele" vor sări din nou de pe şine, vina va fi şi a ta.

Iubeşte-ţi corpul! Niciodată în această viaţă corpul tău nu va fi mai sănătos, mai frumos şi mai tânăr decât este acum, în această clipă. În loc să te plângi de ceea ce nu ai sau nu eşti, alege să te simţi frumoasă. Peste 20 de ani de-acum înainte vei da orice pentru „coapsele prea pline", „fundul prea mic" sau „părul prea creţ" de care te plângi astăzi.

Creşte, dar nu îmbătrâni! Nu e nimic mai descurajant decât să auzi justificarea comodităţii, a eşecului sau a lipsei de curaj prin formulări de genul „Poate dacă eram cu 10 ani mai tânără", „La vârsta mea…" sau clasicul „Nu mai am 20 de ani ca să…". Când apar şi-aşa destule obstacole în calea lucrurilor pe care ni le dorim, de ce lăsăm o pereche de cifre să ne gârbovească şi mai mult speranţa? Când te simţi „bătrână", e semn că e timpul să te îndrăgosteşti din nou, să te apuci de un alt sport, de un nou hobby. Bătrâneţea apare pentru prima oară în suflet, nu în ridurile de pe chip.
Lasă-i pe ceilalţi să fie liberi. Când iubeşti un om, lasă-l să fie cine este cu adevărat. Liber să te adore sau să-i fii absolut indiferentă, fără ca fericirea ta să depindă de alegerea lui. Nimeni nu te va iubi mai mult decât cel căruia îi laşi libertatea să te îndepărteze, să nu te iubească, să nu-i pese.

psihologie@timpul.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *