CSI / RusiaUE / Nato

Sfidare totală față de NATO: Rusia anunță că a lansat manevre aviatice în Marea Baltică

Rusia a anunţat miercuri că a lansat manevre navale care implică aproximativ 50 de nave şi 30 de avioane în Marea Baltică, o mare mărginită în principal de ţări NATO, alianţă pe care Moscova o consideră o ameninţare existenţială, informează AFP.

Manevrele ”Scutul Oceanic 2023” includ aproximativ 200 de exerciţii militare cu ”peste 30 de nave şi vase de luptă, 20 de nave de aprovizionare, 30 de aeronave (…) şi aproximativ 6.000 de militari”, transmite Ministerul Apărării.

Scopul este de a ”verifica capacitatea flotei militare de a apăra interesele naţionale ale Rusiei”, a mai adăugat ministerul într-un comunicat transmis pe Telegram, care nu a specificat durata manevrelor.

De când Rusia şi-a lansat asaltul asupra Ucrainei, ţările riverane Mării Baltice au strâns rândurile împotriva Moscovei. Astfel, Finlanda şi Suedia au solicitat aderarea la NATO, lucru care s-a realizat deja pentru Helsinki şi este în curs de desfăşurare pentru Stockholm. Moscova şi-a pierdut conductele submarine strategice de gaz din Marea Baltică care leagă teritoriul său de Germania, care au fost avariate de explozii încă neelucidate, iar Europa a decis să se debaraseze de hidrocarburile ruseşti pentru a sancţiona Rusia şi a nu-i finanţa efortul de război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. “Rusia a anunţat miercuri că a lansat manevre navale care implică aproximativ 50 de nave şi 30 de avioane în Marea Baltică, o mare mărginită în principal de ţări NATO, alianţă pe care Moscova o consideră o ameninţare existenţială, informează AFP. ”
    In general ,de ce ti-e frica NU SCAPI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *