Fotbal

Sheriff îşi păstrează şansele la calificare

Dubla manşă cu croaţii de la Dinamo îi poate propulsa pe nistreni în play-off-ul Ligii Campionilor, iar într-un caz mai puţin fericit, Sheriff ar continua lupta în competiţiile Europa League. Aşa s-a întâmplat că în ambele dispute de pe teren propriu cu echipe dinamoviste din Balcani (în turul doi preliminar s-a confruntat cu Dinamo Tirana), Sheriff a avut debut cu peripeţii. Şi dacă în meciul cu albanezii, oaspeţii au egalat după un gol rapid al lui Vladimir Volkov, şi până la urmă moldovenii au învins cu un convingător 3-1, în partida de miercuri seara, Sheriff s-a văzut convinsă din minutul 3 al meciului, şi ulterior nu a reuşit decât o egalare, deşi a jucat aproape o repriză în superioritate numerică.

În componenţa oaspeţilor, din cauza unei suspendări a fost lipsă fundaşul Igor Biscan, dar şi fără căpitanul său, croaţii au reuşit să se remarce rapid prin brazilianul Sammir, care s-a detaşat rapid de veteranul gazdelor Vaja Tarhnişvili (39 de ani), a intrat în careu şi de la 12 metri l-a lobat pe portarul Vladislav Stoianov, expediind elegant balonul în colţul lung.

Tiraspolenii s-au aruncat în atac şi, în scurt timp, Volkov a fost la un pas de egalare, dar balonul a zburat peste transversală. Din acel moment, jocul s-a pornit pe contre şi minutul 13 (!?) putea fi fatal pentru gazde. Atacantul ceh Miroslav Slepicka a marcat al doilea gol pentru Dinamo, însă arbitrul grec Kakos l-a anulat pe motiv de offside.

Între timp, tiraspolenii îl testau pe goalkeaperul advers Tomislav Butina din faze fixe. Pe parcursul a trei minute Sheriff a beneficiat de trei cornere, iar unul din acestea s-a soldat cu un zguduit de bare după un şut cu capul al lui Jose Nadson. După o ocazie ordinară provenită din fazele fixe, în minutul 35, rusul Aleksandr Erohin a reuşit egalarea.

Mitanul second a debutat cu atacuri disperate ale “galben-negrilor”. Dhiedhiou, Erohin şi Milos Adamovici au supus unei canonade poarta lui Butina, dar căpitanul oaspeţilor de fiecare dată şi-a salvat echipa. În scurt timp, fundaşul Tomislav Barbaric a încasat două cartonaşe galbene pe parcursul a numai opt minute şi a plecat prematur la cabine, lăsând pe Dinamo în zece jucători.

În aceste condiţii, Sheriff a pus stăpânire pe cursul jocului, atacând mereu poarta croaţilor, însă Butina a fost jucătorul care a păstrat proporţiile scorului, în special, după pararea “torpilelor” lui Volkov şi Adamovic.

Scorul final de 1-1, desigur e mai bun decât o înfrângere cu 0-1, însă misiunea nistrenilor de la Zagreb, în meciul de răspuns din 4 august, nu va fi una deloc simplă. Sheriff trebuie obligatoriu să marcheze şi să nu piardă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *