Moldova

Sheriff Tiraspol se autodistruge

Cu o săptămână înaintea disputei cu Dinamo Kiev, din cadrul a mai primit o lecţie de fotbal în campionatul intern. Pentru a nu acumula prea multe restanţe în Divizia Naţională, discipolii lui Andrei Sosniţki au jucat meciul de campionat, din deplasare, cu Academia UTM, miercuri, simultan cu partidele din şaisprezecimile Cupei R. Moldova.

Nistrenii au menajat un şir de jucători din lotul de bază, iar „academicienii” au profitat de acest fapt şi au abordat la capacitate maximă disputa cu formaţia campioană. După o jumătate de oră scursă de la fluierul de start al centralului bălţean, Ghenadie Sidenco, Radu Gânsari a reuşit să deschidă tabela, marcând golul, care la finele celor 90 de minute de joc, avea să consemneze o preţioasă, dar şi istorică victorie a gazdelor.

Victoria în meciul de marţi a permis Academiei UTM să urce pe locul patru al clasamentului, iar Sheriff rămâne cu 15 puncte după şapte meciuri disputate, având însă şi un meci-restanţă, cu Rapid Ghidighici.

Întâlnirea de marţi dintre Academia UTM şi Sheriff a fost a noua din istoria celor două protagoniste, până ieri fiind consemnate trei remize şi cinci victorii “nistrene”.

De la apariţia pe prima scenă a fotbalului moldovenesc în ediţia 1998-1999, tiraspolenii au înfruntat o asemenea situaţie negativă exact în acel sezon, când tot după opt partide jucate acumula 15 puncte şi avea un golaveraj de 19-9.

Pasa “neagră” a tiraspolenilor continuă şi în grupele Europa League. În primul meci din deplasare cu olandezii de la AZ Alkmaar, Sheriff a fost învinsă cu 2-1, iar săptămâna viitoare, se va confrunta la Tiraspol, cu legendara Dinamo Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *