Sport

Sheriff Tiraspol spune „adio” Europei

BATE – Sheriff 3-1 (1-1)

Marcatori: Rodionov, 15, Pavlov, 70, Bressan, 75 / Erohin, 32.

BATE: Veremko, Lihtarovici (Skavysh, 66), Sosnovski, Şitov, Iurevich, Bressan (Radkov, 88), Pavlov (Volodko, 72), Bordaciov, Rodionov, Olehnovici, Baha.
Antrenor: Vitali Goncearenko

Sheriff: Stoyanov (Stăjilă, 56), Volkov (Gauracs, 71), Tarhnişvili, Erohin, Balima, Vranjes, Rouamba, Diedu, Nadson, Brankovic, Adamovic (Haciaturov, 75).
Antrenor: Andrei Sosniţki
Arbitru: Robert Malek (Polonia)
Avertismente: Volodko / Tarhnişvili, Vranjes, Rouamba.
4 noiembrie. Minsk, stadionul „Dinamo”.

Debutul meciului de pe Dinamo nu s-a remarcat prin evenimente deosebite. Un joc interesant, asemănător cu partidele dintre echipele din „republicile-surori” pe timpul ex-URSS. Monotonia a părăsit jocul celor două formaţii, după un sfert de oră, când Rodionov a profitat de o breşă în apărarea nistrenilor şi a deschis tabela.

Acest episod mai puţin plăcut i-a deşteptat, parcă, pe cei de la Sheriff, care au pornit mai hotărâţi spre poarta apărată de Veremko. Egalarea a venit peste un alt sfert de oră, când cel mai activ jucător din lotul „galben-negrilor”, rusul Aleksandr Erohin, a fructificat o centrare de pe extremă, expediind, cu capul, balonul în plasă.

Spre finele primei reprize, brazilianul beloruşilor, Renan Bressan a şutat puternic în colţul porţii, dar portarul Sheriffului şi al naţionalei Bulgariei, Vladislav Stoyanov, a fost pe fază.

Mitanul secund a lăsat amprente adânci în moralul oaspeţilor. În timp ce, parcă se mai limpezeau acţiunile ofensive ale Sheriffului, la un atac al lui BATE, portarul nostru Stoyanov a căzut în careu, şi şi-a fracturat braţul. Acesta s-a dovedit a fi momentul-cheie al partidei, dar poate şi al competiţiei, în general. Locul său între buturi a fost ocupat de către „rezervistul” Dumitru Stăjilă, portarul selecţionatei de tineret a R. Moldova.
În scurt timp, Stăjilă a fost învins de două ori, pe durata a doar cinci minute, şi soarta meciului a fost pecetluită. Scor final 3-1, şi BATE Borisov s-a calificat în primăvara Europa League.

La conferinţa de presă care a urmat după meci, antrenorul „sheriffilor”, Andrei Sosniţki, avea să remarce: „Episodul în care Stoyanov s-a accidentat a fost decisiv. Ulterior, echipa a căzut psihic, a apărut nervozitatea, instabilitatea în jocul nostru. Până la accidentare pe teren erau două echipe egale, care jucau fără compromise, iar după – pe teren a fost o singură echipă”.

În al doilea meci din grupa E preliminară, în capitala Ucrainei, Dinamo Kiev a trecut de AZ Alkmaar, cu scorul de 2-0.

Clasamentul la zi este condus de BATE, cu 10 puncte, urmat de Dinamo, care a acumulat şapte puncte. Ultimele două locuri sunt ocupate de AZ şi Sheriff.

În runda a cincea, care va avea loc la 2 decembrie, Sheriff va juca la Tiraspol cu olandezii de la AZ Alkmaar, iar BATE va găzdui pe Dinamo Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *