Social

SHS anunță Cod galben de caniculă. „Temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +34°C”

Serviciul Hidrometeorologi de Stat (SHS) anunță Cod galben de caniculă. Avertizarea va intra în vigoare de vineri, 22 iunie.

„În intervalul 23-24.06.2023, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+34°C”, anunță Serviciul Hidrometeorologi de Stat.

De asemenea, vă amintim că până în data de 26 iunie mai este în vigoare și Codul galben de pericol de incendiu.

Astfel, în aceste condiții crește riscul producerii incendiilor de vegetație, iar pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere. Mai mult ca atât, specialiștii îndeamnă oamenii să nu aprindă ruguri pe timp de odihnă în spații forestiere.

Totodată, salvatorii recomandă persoanelor prudență maximă la scăldat. Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar la bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice. Specialiștii îndeamnă maturii să supravegheze strict copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Persoanele expuse căldurii în orele de vârf sunt îndemnați să consume cât mai multă apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui. În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul Unic de Urgență 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *