Actualitate

Și dacă Rogozin nu bate câmpii? Rusia va pune în funcţiune 50 de noi rachete nucleare Satan 2

Rusia intenţionează să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat până la finalul acestei toamne, a anunțat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Rachetele Sarmat – cunoscute în terminologia NATO sub denumirea de „Satan 2” – urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk, a declarat Dmitri Rogozin pentru agenţia de presă Interfax, preluată de dpa, potrivit Agerpres.

Rusia a efectuat prima testare a următoarei sale generaţii de rachete Sarmat la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la sfârşitul lunii aprilie.

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta până la 15 focoase nucleare. Aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

Primele rachete Sarmat urmează să fie amplasate în regiunea Krasnoyarsk. Preşedintele Vladimir Putin a folosit lansarea de rachete din aprilie pentru a lansa ameninţări împotriva Occidentului în contextul războiului din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Rusia a intrecut SUA in tehnologia rachetelor nucleare.Iata de de
    Biden si Nato se tem de rusia sa nu o supere cu ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *