Eveniment

Šidski Trubači, din Serbia, va cânta la Festivalul Etno-Balcanic

Pe lângă artiștii din Republica Moldova, România și Ucraina, anunțați recent, la prima ediție a Festivalului Etno-Balcanic va evolua în premieră și orchestra Šidski Trubači din Serbia.

În cei 15 ani de activitate, orchestra a susținut peste o mie de concerte în întreaga lume. Germania, Austria, Croația, Oman, sunt doar câteva dintre țările care au găzduit una dintre cele mai bune orchestre de fanfară din Serbia.

Pe 16 și 17 august, la Festivalul Etno-Balcanic pe secnă vor urca unii dintre cei mai cunoscuți artiști din Regiunea Balcanică.
Astfel, sâmbătă vom putea asculta Argatu’ și Ad Hoc, din România, orchestra Šidski Trubači, din Serbia, orchestra Tharmis, Inna Bondari și DinaRatri, din Moldova, Ansamblul Dor Basarabean și Toporkestra, din Ucraina.
Duminică vor evolua cei de la Fanfara Zece Prăjini (Shukar), Burdon din Ucraina, orchestra Tharmis, Ansamblul etnofolcloric Plăieșii și bineînțeles, multașteptații Subcarpați.

Pe lângă muzică sârbească, participanții la primul Festival Etno-Balcanic din Republica Moldova vor putea urmări un program artistic special susținut de reprezentanții minorităților etnice din R. Moldova. Romii, ucrainenii, rușii, bulgarii, găgăuzii, polonezii vor prezenta portul popular, muzica, dansul, dar și bucătăria tradițională.

Prețul biletului este de 50 de lei pentru o zi și 80 de lei pentru două zile. Acestea pot fi procurate atât online, cât și la intrare, pe teritoriul Complexului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *