Moldova

Sika România se extinde pe piaţa din Republica Moldova

Intrarea în această regiune s-a realizat prin intermediul distribuitorului Eneia Group. Compania estimează că piața de materiale chimice pentru construcţii din Republica Moldova se situează în acest moment la nivelul celei româneşti din anii ’90.

"Estimăm că până la finele anului 2012 ne vom consolida poziţia pe piaţa de materiale chimice pentru construcţii din Republica Modova şi vom ajunge la un business de 1 milion de euro”, a mai spus Ileana Nicolae, directorul general al Sika România. Aceasta a subliniat că evoluţia afacerilor pe această piaţă va fi influenţată mai ales de stabilitatea politică.

Sika România a lansat deja pe piaţa moldovenească toate gamele de produse încă din luna aprilie. Compania estimează că cele mai bine comercializate soluţii vor fi cele din gamele de hidroizolaţii, sigilanţi, adezivi, membrane PVC, aditivi şi mortare speciale.

"După ce am analizat structura pieţei din Republica Moldova, am decis împreună cu partenerul nostru să abordăm, pentru început, clienţii de business”, a spus reprezentanta companiei. Potrivit declaraţiilor sale, majoritatea vânzărilor Sika pe piaţa din Moldova se vor realiza şi în 2011, dar şi în 2012, pe segmentul de business.

Sika AG, cu sediul în Baar, este o companie elveţiană activă la nivel global, care deserveşte piaţa materialelor chimice speciale pentru construcţii şi industrie. În prezent, Sika numără subsidiare în 74 de ţări şi aproximativ 13.500 de angajaţi la nivel global. Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002 iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România.

Sursa: Capital.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *