Actualitate

Silvia Radu sparge tăcerea și îl atacă DUR pe Dorin Chirtoacă

„Ceea ce m-a mirat foarte mult este nivelul acestor trei categorii. Toți știau că există corupție, că există birocrație și că există nepăsare, dar nivelul acestora ajunge pur și simplu în afara perceperii normale a lucrurilor”, a spus Silvia Radu. Potrivit ei, fostul primar Dorin Chirtoacă a deținut bugetul Primăriei și l-a folosit în favoarea partidului pe care îl reprezintă.

În opinia primarului interimar, actualmente municipiul Chișinău se află într-o stare dezastruoasă din cauza nepăsării angajaților. „Oamenii s-au deprins că nu vor pleca din funcții zeci de ani la rând considerând întreprinderile și instituțiile statului ca fiind proprii”, spune Silvia Radu. Potrivit ei, în cadrul Primăriei nu există o evidență corectă a bunurilor publice, a corespondenței, nici a dosarelor judiciare în care este implicată Primăria.

Silvia Radu a menționat că în activitatea sa și-a propus să schimbe atitudinea funcționarilor față de problemele chișinăuienilor. De asemenea, potrivit ei, este important ca mecanismul intern al Primăriei să funcționeze în așa fel încât să nu depindă de persoana care va ajunge primar. „Mecanismele acestea se constituie din noi sisteme de gestiune, o simplificare a structurilor Primăriei, un ghișeu care să funcționeze”, a afirmat Silvia Radu. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *