Femeia

Silvia Ursu: Pariază pe tine!

Eram în febra pregătirilor pentru examenele de masterat. De fapt, în momentul când scriu aceste rânduri vin de la un examen, iar când veți citi aceste rânduri, voi fi în drum spre ultimul examen (ador această apropiere temporală dintre prezent și viitor, respectiv prezent și trecut).

Am amânat mult timp aceste studii, din lipsă de timp, din lipsă de chef. Anul trecut, am zis să o fac și pe asta. Să văd cum mă descurc. Am făcut un pariu cu mine însămi, să-mi verific limitele. Și, credeți-mă, după ce am parcurs cursuri de peste 200 și 400 de pagini, chiar m-am gândit să abandonez totul. Dar pariul e pariu, odată făcut, trebuie câștigat!

De aceea, în acest an, vă provoc să pariați cu voi înşivă. Nu e necesar să faceți o facultate nouă sau un masterat. Vă puteți înscrie la cursuri de japoneză, de exemplu, să luați cursuri de tango, artă teatrală, de echitație, să faceți ore de dicție sau lecții de ikebana. Orice, în urma cărora o să vă simțiți mai împlinite, victorioase că „pot face și asta!”.

Viața e prea scurtă pentru a o lăsa altora să fie trăită. Spune ce simți persoanei de care-ți place în taină, spune-i iubitului tău cât de fericită te face, fă un copil sau, dacă simți că relația în care ești nu mai merge, pune punct, nu încerca să găsești scuze acolo unde nu e cazul. Fă un pariu pentru starea ta de bine.

Iar cel mai important, nu uita să pariezi pentru sănătatea ta. Programează-te chiar pentru săptămâna viitoare la analizele generale anuale. Doar astfel poți preveni anumite boli sau le poți stârpi din fazele incipiente. E cel mai important pariu cu viața, unde tu poți determina cine iese învingător.


Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *