Atitudini
Trending

Silviu Tănase: Klaus Iohannis îi umilește pe românii din Basarabia – Marian Ilici Lupu decorat cu „Steaua României”

Ocupați cu funeraliile Reginei și obosiți de știrile din Ucraina, societatea e pe cale să nu observe cum Președintele României medaliază un opurtunist fără substanță, pe moldovenistul anti-român Marian Ilici Lupu.

Pentru cei care nu-i știu cariera e suficient să cunoașteți că a fost membru al Partidului Comunist pe vremea URSS, comunist pe vremea lui Voronin și președinte al Partidului Democrat în „epoca” Plahotniuc, are studii la Moscova și a devenit cu adevărat celebru atunci când a spus că s-a răzgândit și științific limba se numește moldovenească nu română.

De la o vreme a devenit tot mai clar că nu poți avea așteptări prea mari de la Klaus Werner, care a câștigat alegerile promițând să lupte cu PSD-ul, ca la finalul mandatului, disperat că pierde puterea, să-i aducă la guvernare. 

De ce-i umilește Iohannis pe românii din Basarabia?

Îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri, coada uriașă de români din Basarabia care stăteau la coada Ambasadei României din Chișinău să-l voteze pe Iohannis președinte. Speranțele erau uriașe, românii din Chișinău sperau că un neamț care va ajunge la conducerea României, va fi întrepătruns de datoria față de neam, cum a făcut-o Carol I sau Ferdinand I, în schimb am primit cel mai abject personaj din politica românească din ultimii 30 de ani. 

Este foar clar că el și cei ca el, niciodată, la auzul cuvântul Basarabia, nu vor simți ceea ce simțeau românii din teritoriile ocupate de URSS, când rosteau cuvântul România.  Când vine vorba de Basarabia, sau Voronin sau Stalin sau Gorbaciov sau Iliescu sau Iohannis e tot aia. „Iohanovici” întruchiparea perfectă a politicianului leneș, trădător, cinic și nesimțit. Este politicianul care reprezintă cel mai bine  perioadă neagră prin care trece poporul român de pe ambele maluri de Prut, în care am ajuns să fim conduși de ticăloși.

Klaus Werner a ridicat la nivel de politică de stat moldovenismul stalinist

Prin decizia lui Iohannis ca Marian Ilici să primească cel mai înalt ordin al statului Român, de fapt, regimul actual de la București a decis să arate ce părere are despre aspirațiile unioniste ale românilor din Basarabia. Românii din R. Moldova n-au niciun motiv să ceară sau să aștepte ceva de la politicienii din Chișinău, cât timp Bucureștiul e condus de nemernici precum Klaus Werner „Iohanovici”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Auditul lui Marian lupu din ultimii 10 ani :
  “Stiintific vorbind, un bou …” (Constantin TANASE). “Doi metri de bulbuci” (Vladimir Voronin), etc.
  – BOU! Vom spune si noi, dar cu … STEA IN FRUNTE :)))

 2. Despre Lupu acesta nu reiese din articol decat ca a fost membrul la comunisti. Cat despre matale Silviu a lui Tanase, curvasarie de presa in toata splendoarea.

 3. Nu este prima dată când suntem surprinși de gesturile conducătorilor care au jurat solemn să slujească pe români .. Va veni oare și ziua spovedaniei după care fiecare va fi așezat în istorie pe locul meritat? Sigur se va întâmpla dar va trebui să fim atenți și critici la cel ce o va face si la calitatea pixului.
  Deocamdată … în continuare profund dezamăgiți. ..Sperăm că nu ne va lasa memoria
  BB transite – respect pentru toti românii fără medalii.

 4. Numai usi de biserici si de o parte si de cealalta , vorba ai m…ie psd ,la toti la gramada , in privinta articolului un mare kkt, zero lei

 5. Giony, Gogu – ia alegeți cuvintele ! Într-adevăr, acest Ilici a fost o marionetă a lui Voronin, apoi a lui Plaha. Sau și vouă vă miroase a pușcărie, de vreți să întoarceți vremurile ?

 6. Iohannis a semnat ce i s-a pus în față și nu cred că a avut habar cine este/a fost Marian Lupu, dar și dacă ar fi știut ar fi făcut același lucru pentru că el e doar o slugă umilă (dar nu a poporului român). Aici e vorba de prostie crasă (a cosilierilor săi) sau de ticăloșie “euro-atlantică” (dacă a primit “mutarea” în plic).

   1. Sigur ca este periculos si daunator sa semnezi fara sa stii ce dar cum calificam gestul cind este in cunostinta de cauza ?????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *