Ultima oră

Simona Halep (România) vs. Maria Şarapova (Rusia) în finala turneului de la Madrid. Câștigătoare primește 880.000 euro!

2012 Beijing Şarapova – Halep 7-5, 7-5
2012 Indian Wells Şarapova – Halep 6-3, 6-4

La ora acelor partide, Şarapova era numărul doi mondial, iar Halep 50, respectiv 47. Acum Simona este 5 WTA, iar Şarapova 9. Dacă învinge în această finală Halep urcă pe locul 4, în locul Viktoriei Azarenka şi va încasa un premiu de 880.000 de euro, cel mai mare din carieră pentru un singur turneu. Calificîndu-se în finală, Halep şi-a asigurat un cec de 440.000 de euro.

Jucătoarea rusă Maria Şarapova, cap de serie numărul 8 şi locul 9 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, urmând să o întâlnească în ultimul act al competiţiei pe românca Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi locul 5 WTA.

Şarapova a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-4, într-o oră şi opt minute, pe jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 3 şi locul 3 mondial.

Simona Halep a trecut în semifinale de sportiva cehă Petra Kvitova, a cincea favorită şi locul 6 mondial, scor 6-7 (4), 6-3, 6-2.

Halep şi Şarapova s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, în 2012, la Indian Wells şi Beijing, în ambele meciuri impunându-se sportiva din Rusia.

Premiul pentru finalistele turneului de la Madrid este de 342.600 de euro şi 650 de puncte WTA.

Halep va juca duminică pentru prima dată o finală de turneu Premier Mandatory, cea mai importantă categorie de după Grand Slam. Ea a mai jucat anterior în semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, în luna martie, meci pierdut în faţa sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.

Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *