Sport

Simona Halep se pregăteşte pentru turneul de la Madrid

Simona Halep, care a revenit pe locul 2 în ierarhia WTA, se întoarce la Madrid, acolo unde, anul trecut, a jucat prima sa finală într-un turneu WTA Premier Mandatory. A pierdut atunci cu 6-1, 2-6, 3-6, în fața Mariei Șarapova, dar spune că de acolo a căpătat multă încredere pentru parcursul ulterior, scrie digisport.ro.

Întrecerea din capitala Spaniei, acolo unde Halep este cap de serie numărul 2, debutează pe 2 mai. Românca a acordat un interviu pentru site-ul oficial al competiției, în care a vorbit despre așteptările sale la turneul organizat de omul de afaceri Ion Țiriac și despre importanța pe care o are concursul pentru ea.

În 2013, când ajungea pe tabloul principal de pe locul 64 în lume, grație unui wildcard, Simona Halep pierdea încă din primul tur. Peste un an a reușit un parcurs de senzație și s-a oprit abia în finală.

„Anul trecut am fost foarte încântată să joc în finala unui turneu major, cum este cel de la Madrid! Acel meci mi-a dat multă încredere, chiar dacă l-am pierdut”, a declarat Simona Halep.

Turneul de la Madrid se dispută pe zgură, suprafața preferată a Simonei Halep, care spune că întrecerea din capitala Spaniei e una specială pentru ea, aproape la fel de importantă ca un turneu de Grand Slam: „Cred că mă mișc foarte natural pe zgură. Cred că se joacă prea mult pe hard și prea puțin pe zgură. Ar fi foarte bine pentru corp să fie mai multe turnee importante pe zgură”.

„Ar fi foarte emoționant să câștig trofeul Ion Țiriac! Domnul Țiriac e o persoană pe care o respect mult și îi mulțumesc pentru sprijin și pentru sfaturi. Este, într-adevăr, un turneu foarte special pentru mine, aproape la fel de important ca unul de Grand Slam. E mult mai mult decât o pregătire pentru Roland Garros. E un turneu pe care mi-ar plăcea foarte mult să-l câștig și să mi-l trec în palmares", a mărturisit ocupanta locului 2 în lume.

342.600 euro şi 650 de puncte WTA a primit Simona Halep pentru finala jucată în 2014 la turneul Mutua Madrid Open.

În ceea ce privește competiția de la masculin, Novak Djokovici a decis să se odihnească înainte de Roland Garros, singurul trofeu de Grand Slam care îi lipseşte din palmares, şi nu va participa la Open-ul de la Madrid. În aceste condiţii, lupta se va da între Roger Federer – devenit principalul favorit – , Andy Murray şi Rafa Nadal.

Alţi doi români vor participa pe tablourile principale de la Madrid. Câştigătorul turneului de dublu de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, Marius Copil, dar şi Alexandra Dulgheru vor juca în capitala Spaniei.
 
Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *