Social

Sindicatele din construcții își doresc modernizarea activității lor

La lucrările mesei rotunde au participat conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a Federației Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţie SINDICONS și sindicaliști din Ucraina, Belarus, Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan din cadrul Confederației STROITELI.

În cadrul conferinței, sindicaliștii din construcție au analizat principalele probleme cu care se confruntă în procesul de apărare a drepturilor și intereselor membrilor de sindicat atât din R. Moldova, precum și ale celor din spațiul CSI, în contextul modernizării organizațiilor sindicale.

Președintele Federației SINDICONS, Victor Talmaci, a accentuat faptul că este necesar de găsit metode oportune pentru a moderniza sindicatele și a ridica nivelul de lucru al angajaților din construcții. În acest context, SINDICONS va depune efort maxim pentru a ameliora situația în acest domeniu.

Ghenadii Arjanov, președintele Confederației Internaționale a Sindicatelor STROITELI, a precizat că în acest domeniu persistă probleme și în țările CSI. „Toți vorbesc despre modernizare, dar în practică nu se face nimic. De aceea, trebuie să ne unim forțele pentru a soluționa această problemă”, a subliniat Arjanov.

Prezent la conferință, Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a subliniat faptul că ramura construcțiilor este o locomotivă în economia Republicii Moldova.

„Modernizarea sindicatelor presupune eliminarea riscurilor și accidentelor de muncă din orice domeniu, în special în construcții, cunoașterea legislației, experiența în muncă și o abordare contemporană în domeniul pregătirii cadrelor”, a precizat liderul CNSM.

Conferința a fost organizată de Federaţia Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţie SINDICONS în colaborare cu Confederația Internațională a Sindicatelor STROITELI.

(N.R.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *