AtitudiniPolitică

Singura modalitate de a scăpa de agresiunea ei imperială este distrugerea acestui stat

Intelectualii occidentali continuă să trăiască în paradigma că Rusia poate fi schimbată, că Rusia poate aduce ceva strălucitor și bun lumii, trebuie doar să-l schimbi pe Putin și să pui pe altcineva. Asta nu mai este naivitate, este o prostie criminală.

Rusia este un imperiu pe moarte. Așa stau lucrurile cu toate imperiile. Toți mor într-o zi. Dar, înainte de a muri, Rusia încearcă să tragă în jos cu ea cât mai multe organisme sănătoase posibil. Este ca o persoană care se îneacă. Poate fi o persoană foarte bună, onestă și corectă. Dar dacă se scufundă, atunci instinctiv îl poate târî cu el pe cel care îl salvează de la înec. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când înotați pentru a salva o persoană care se îneacă este să te asigură că nu te deranjează să o salvezi.

Rusia este un imperiu. Și atâta timp cât rămâne un imperiu, până când va fi distrus, va rămâne întotdeauna un pericol pentru lume.

De ce, se va întreba un intelectual occidental? Totul este simplu. Rusia este o țară uriașă care unește multe popoare care nu au nimic de-a face unele cu altele. Ei bine, ce au în comun un buriat cu un cecen, un moscovit cu un tuvan, un kalmyk cu un tătar? Iar acesta nu este criza din Statele Unite, unde se amestecă multe popoare și naționalități, dar care sunt unite prin valori comune. Nu. Care sunt valorile comune dintre Kadyrov și un locuitor din Sankt Petersburg? Este o poftă nesănătoasă pentru dezmembrarea oamenilor.

Valorile comune ale rușilor sunt șovinismul și agresivitate. Foto: Steagul Rusiei fasciste.

Ce unește toate aceste popoare și națiuni, întinse pe 11 fusuri orare? Forța. Doar puterea. Și propagandă. Propaganda măreției imperiului. șovinismul rusesc. Agresivitate și mesianism. Această propagandă este banda pe care se sprijină imperiul. Dar ea este și cauza agresiunii, cauza pericolului pe care Rusia îl prezintă pentru întreaga lume. Ceea ce îi ține pe buriați și tătari împreună are ca rezultat un masacru în Bucea. Și nu există nimic altceva decât această propagandă imperială care poate ține Rusia unită. Opriți propaganda și Rusia se destramă. Prin urmare, fiecare nou lider al Rusiei va folosi această propagandă doar pentru a menține țara unită. Doar din cauza dorinței naturale de a menține puterea. Și atunci va deveni deja ostaticul acestuia, chiar dacă la început a plănuit să creeze un imperiu cu chip european. Dar aici este necazul că un imperiu nu poate avea niciodată chipul lui Voltaire, Rousseau sau al oricărui alt umanist. Imperiul are întotdeauna chipul lui Putin sau Kadyrov.

Dar dacă nu ești de acord că Rusia ar trebui să înceteze să mai existe ca stat, atunci trebuie să știi că va fi întotdeauna periculos. Și va fi întotdeauna un pericol pentru lume. Și singura modalitate de a îndepărta acest pericol, singura modalitate de a vindeca agresiunea imperială, este distrugerea imperiului. Și apoi pentru a trata părți separate – 20, 30 sau câte dintre ele există state noi. Fiecare dintre acestea poate fi transformată într-o țară națională normală. Da, va duce la probleme cu o grămadă de țări noi cu arme nucleare, poate războaie între aceste noi entități, dintre care un anumit număr vor avea arme nucleare. Dar acesta este un rău mai mic decât un mare imperiu care este în război cu întreaga lume și este gata să amenințe cu arme nucleare. Și pentru Buriația cu arme nucleare, va exista întotdeauna propriul memorandum de la Budapesta.

Dacă imperiul este păstrat, atunci mai devreme sau mai târziu va reveni la starea actuală. Este incurabil. Aceasta este starea naturală a unui astfel de imperiu. Și pentru a ajuta oamenii din Rusia, generațiile viitoare, care sunt foarte deranjante pentru elita intelectuală occidentală, este necesar să eliberăm de imperiu generațiile viitoare născute în acest vast teritoriu. La urma urmei, imperiul își distruge în primul rând cetățenii.

Imperiul Rus are nevoie de eutanasie

Nu mai tratați Rusia. Ajunge să tratezi ceea ce nu este tratabil. Imperiul Rus are nevoie de eutanasie. Întreaga lume are nevoie de el, desigur. Dar mai ales este Rusia. Și este uman. Iar strategia lumii civilizate ar trebui să fie orientată spre asta.

Sursa:  Sergey Fursa / Facebook

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *