ActualitateEconomie

singurii rezidenți din oraș sunt câțiva câini fără stăpân

În regiunea muntoasă din nord-vestul Turciei, în provincia Bolu, există o imagine care pare să fie scoasă dintr-un film sinistru: Burj Al Babas, considerat a fi cel mai impresionant oraș-fantomă din lume.

Sute de castele aproape identice par a fi copiate și lipite pe acest deal – dar și mai interesant este faptul că în ele nu locuiește nimeni. Singurii rezidenți din oraș sunt câțiva câini fără stăpân. Dezvoltatorii au vrut ca aceste castele să fie case de vacanță de lux pentru turiștii bogați, atunci când au început construcția în 2014. Cu toate acestea, când Grupul Sarot (companie imobiliară din Dubai) a dat faliment în 2018, investitorii s-au retras din afacere, iar lucrările de construcție au fost oprite.

Investiție de 200 de milioane de dolari În proiect a fost investită suma de 200 de milioane de dolari. Din cele 732 de castele, doar 583 au fost finalizate și foarte puține au fost vândute, prețul lor fiind de 500.000 de dolari. Din păcate, când firma care a făcut investiția a intrat în faliment, majoritatea acestor vânzări au fost anulate, iar Burj Al Babas a ajuns un oraș fantomă.
Exteriorul castelelor în stil francez este decorat cu balcoane și turnulețe. Dar înăuntru, unele camere sunt pe jumătate finisate și arată de parcă muncitorii și-au scăpat uneltele la mijlocul lucrării și au plecat. Acum, castelele din Burj Al Babas stau goale pe versantul dealului. Au devenit totuși o atracție turistică fascinantă și merită cu siguranță să le vezi, dacă ajungi în Turcia. Din păcate, transportul public este foarte limitat în această locație îndepărtată. Drumul din Istanbul și până în Burj Al Babas durează aproximativ trei ore și jumătate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *