Actualitate

Siria: Principalele grupări rebele din Ghouta Orientală sunt de acord pentru armistiţiul cerut de Consiliului de Securitate al ONU

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), în şapte zile de lovituri aeriene şi de tiruri ale artileriei regimului în Ghouta Orientală, ultimul fief rebel de la porţile Damascului, au fost ucişi 519 civili, inclusiv circa o sută de copii.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluţie care cere declararea fără întârziere a unui armistiţiu de o lună în Siria pentru a permite acordarea de ajutor umanitar şi evacuarea răniţilor aflaţi în stare gravă.

Într-un comunicat, gruparea rebelă islamistă Jaich al-Islam s-a angajat „să apere convoaiele umanitare care vor intra în Ghouta Orientală", "rezervându-şi totodată dreptul de a riposta imediat la orice încălcare" de către forţele regimului.

Într-un comunicat separat, o altă grupare islamistă, Faylaq al-Rahmane, s-a angajat, de asemenea, să respecte armistiţiul„ şi "să faciliteze intrarea tuturor ajutoarelor ONU în Ghouta Orientală", subliniind dreptul său la „legitimă apărare şi de răspuns la orice agresiune".

Raidurile aeriene şi tirurile de artilerie ale regimului continuau duminică asupra mai multor localităţi din Ghouta Orientală, potrivit OSDO, care precizează totuşi că bombardamentele au scăzut în intensitate.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *