Social

Siropul de cirese, bautura sportivilor

Efortul fizic intens poate duce la dureri musculare extrem de neplacute. Ca sa scapam de ele nu e nevoie de medicamente, spun cercetatorii americani, ci doar de doua pahare de suc de cirese pe zi, timp de o saptamana.Consumul de suc de cirese are proprietatea de a ameliora durerile musculare provocate de efortul fizic intens, arata cercetatorii americani de la Universitatea de Stiinte si Sanatate din Oregon.

Studiul lor a aratat ca persoanele care au consumat timp de sapte zile inaintea unei curse de rezistenta doua pahare de suc de cirese pe zi au avut mult mai putine dureri musculare decat alti concurenti. Ciresele „bat” alte fructe cand vine vorba de eliminarea durerilor: mai precis, persoanele care au consumat sucuri facute din alte fructe nu au avut parte de acelasi efect.

E posibil ca efectul sa fie datorat compusilor antioxidanti din fruct, aceiasi care dau cireselor culoarea rosu aprins, spun cercetatorii. Un alt studiu, dat publicitatii in aprilie, arata ca ciresele au si alte proprietati benefice. Testele efectuate pe soareci au aratat ca micile rozatoare cu predispozitie pentru diabet, care au avut in dieta cirese amare, au avut nivelul colesterolului scazut, ca si nivelul de zaharuri din sange.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *