IT&C

SIS are o nouă imagine virtuală

Vitalie Armașu, colonel al SIS, șef al Aparatului directorului de Informație și Securitate al RM, evidențiază faptul că noua pagină oficială a SIS este definită drept o platformă de comunicare cu publicul larg, mass-media, societatea civilă, comunitatea de experți și toți cetățenii activi și neindiferenți față de evoluțiile în domeniul securități naționale și regionale. De altfel, colonelul accentuează tendința continuă a Serviciului de a se transforma și dezvolta. „Actualul proces de reformă al SIS a generat discuții aprinse în societate, deseori contradictorii pe tematica asigurării transparenței instituționale și controlului democratic asupra instituției. Creșterea așteptărilor societății față de SIS ne obligă să revizuim activitățile și capacitățile de comunicare, să reconturăm implicarea societății civile specializate în procesul de elaborare a viziunii asupra reformei. Scopul final constituie servirea interesului public și impulsionarea transformării Serviciului într-o instituție modernă și eficientă”, a adăugat Vitalie Armașu. 

Vladimir Ghelețchi, purtătorul de cuvânt al directorului SIS, a declarat că comunicarea profesionistă, atât în spațiul virtual, cât și în cadrul materialelor de prezentare și promovare a culturii de securitate este definită drept o preocupare constantă a parcursului evolutiv a SIS. Conform lui, Serviciul își dorește ca societatea să conștientizeze că prin activitățile desfășurate se protejează interesele vitale ale statului și cetățeanului, iar acest fapt determină reconceptualizarea palierului informațional al constituției RM va fi exteriorizat inclusiv prin noua platformă web. De asemenea, Vladimir Ghelețchi a accentuat că misiunea strategică a SIS constituie culegerea de informații de relevanță pentru securitatea națională a RM, avertizarea anticipativă asupra riscurilor, amenințărilor și provocărilor de securitate, implicit suveranitatea, independența și integritatea țării, realizarea de evaluări strategice ale mediului național, regional și internațional de securitate, promovarea celor mai înalte standarde de etică, onestitate și corectitudine cu instituțiile decizionale ale statului, excelență profesională.

Conform reprezentanților SIS, pentru realizarea noii pagini web au fost consumate foarte puține resurse financiare, care urmează să fie calculate, întrucât în procesul creări au fost implicați angajați profesioniști ai Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Timpul.md (A.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *