Actualitate

SIS dezminte MINCIUNILE lui Dodon: Maia Sandu nu a dat indicații șefului SIS să fileze unii reprezentanți ai PSRM

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) dezminte declarațiile lui Igor Dodon, potrivit cărora directorul instituției de inteligență, Alexandr Esaulenco, ar fi primit indicații directe de la Maia Sandu ca „să urmărească socialiștii”.

„Democrația este în pericol, atunci când chemi judecătorii la covor și procurorul, și șeful SIS-ului și dai indicații șefului SIS să urmărească socialiștii”, a declarat ieri-seara Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

În replică, SIS a făcut publică o dezmințire a declarațiilor lansate de fostul șef al statului.

„SIS solicită respectuos persoanelor de demnitate publică și actorilor politici să se abțină de la lansarea în spațiul public a declarațiilor false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare la adresa instituției. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, de către unul dintre liderii politici a fost făcută o afirmație privind realizarea de către instituție a unor indicații ilegale parvenite de la președintele R. Moldova, în raport cu partidul politic pe care-l reprezintă. SIS dezavuează și dezminte această informație”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

SIS dă asigurări că va menține în continuare „neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană, cu realizarea misiunilor în strictă conformitate cu interesele de securitate ale R. Moldova”.

https://www.ziarulnational.md  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *