Actualitate

SIS-ul de la Chișinău a intensificat relațiile de colaborare cu Serviciul Român de Informații

Alexandru Musteață, directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Eduard Raul Hellvig, director al Serviciului Român de Informaţii. Astfel, în cadrul întâlnirii, oficialii au abordat subiecte în vederea prevenirii riscurilor şi ameninţărilor ce pun în pericol securitatea naţională şi regională, transmite Newsmaker.

Astfel, potrivit unui comunicat al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldovei, cei doi şefi s-au pronunţat pentru intensificarea relaţiilor de colaborare privind combaterea ameninţărilor transfrontaliere, crimei organizate transfrontaliere, atacurilor teroriste și cibernetice, precum și a radicalizării și dezinformării.

Totodată, în discuție au fost puse obiectivele asumate de către Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova ce vizează reforma instituțională, creșterea gradului de încredere a cetățenilor și transparentizarea activității SIS.

Părțile au trecut în revistă și aspecte cu privire la evoluţiile regionale cu potenţial impact asupra stării de securitate a celor două state.

La fel, cei doi şefi ai serviciilor de informaţii au agreat instituirea de noi mecanisme de cooperare orientate la eficientizarea procesului de contracarare a riscurilor ce afectează climatul regional şi european de securitate.

De menționat că directorul Serviciului Român de Informaţii a avut o întrevedere și cu președinta R.Moldova, Maia Sandu, precum și cu spikerul Parlamentului Igor Grosu.

Astfel, potrivit unui comunicat al Președinției, la întrevederea cu Maia Sandu s-a discutat despre opțiunile de reformă a sectorului național de securitate. Maia Sandu a vorbit cu oficialul român și despre nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste și cibernetice, a radicalizării și dezinformării.

La întrevederea dintre Igor Grosu și Eduard Raul Hellvig a participat și președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp. Interlocutorii au discutat despre situația regională complicată și riscurile de securitate pe care le comportă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *