Actualitate

SIS-ul l-a scos pe Baghirov din țară?

În urma prezentării raportului privind acţiunile judecătorului, membrii CSM au stabilit că Borislav Babenco nu a încălcat nicio normă legală. Dina Rotarciuc, raportor pe acest caz, a declarat că responsabili de evadarea lui Baghirov se fac cei care urmau să-l supravegheze şi nu judecătorul Babenco. Raportorul a subliniat că supravegherea bloggerului la domiciliu era în competenţa Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a Ministerul Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne susţinea anterior că Borislav Babenco nu ar fi trebuit să transmită personal la MAI copia cu decizia judecătorească de arest la domiciliu, ci prin intermediul cancelariei judecătoriei. Membrii CSM au stabilit însă că acţiunile lui Babenco sunt justificate în scopul operativităţii.

Judecătorul Borsilav Babenco susţine că, dacă nu ar fi emis decizia de arest la domiciliu pe numele lui Baghirov, cazul ar fi ajuns pe masa judecătorilor de la CEDO.

Comisia parlamentara de anchetă a stabilit anterior că judecătorul de instrucţie Borislav Babenco, care a eliberat mandatul de arest la domiciliu al bloggerului Eduard Baghirov, SIS-ul, care îl escorta şi îi asculta telefoanele, şi Procuratura, care instrumentat dosarul, nu şi-au făcut bine treaba.

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *