Ultima oră

Sistem naţional unic pentru apelurile de urgenţă

Şeful adjunct al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Alexandru Oprea, a menţionat că, deja de mai bine de un an, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Centrul de Telecomunicaţii Speciale, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, S.A. Moldtelecom lucrează asupra concepţiei respective. Aceasta este în proces de definitivare, urmând să fie prezentată executivului spre aprobare.

Potrivit oficialului, sistemul prevede posibilităţi tehnice moderne de preluare a apelurilor de urgenţă, care vor parveni la un dispecerat unic. Va putea fi identificat imediat locul de unde s-a sunat şi numele persoanei pe care este înregistrat telefonul. Sistemul va permite interconectarea tuturor serviciilor de urgenţă solicitate la un caz, cum ar fi pompieri, ambulanţă, poliţie.

Costul estimativ al implementării Sistemului naţional unic pentru apelurile de urgenţă “112” este de 8-11 milioane de euro.

Sursa: infoprim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *