Actualitate

Sistemul bancar din Republica Moldova ar putea fi investigat de una dintre cele mai mari companii de audit din lume

”Am vorbit despre angajarea de către BNM a unei companii de audit cu accent de investigaţie şi sper că săptămâna viitoare acest contract va fi semnat, a spus LEancă.  Întrebat dacă concursul a fost încheiat, Leancă a declarat că „și-au depus deja ofertele companiile care au fost invitate”.

Potrivit informațiilor difuzate, au fost invitate doar companiile cele mai mari din lume, cele care sunt „Big Four Companies, dar și una care are o reputaţie foarte bună în mod special în ceea ce priveşte investigarea”, a declarat Leancă.

Bani.md precizează că patru cele mai mari companii de audit din lume care ar putea câștiga concursul sunt Ernst & Young, KPMG, Deloitte, Touche, PricewaterhouseCoopers.

Solicitat de Bani.md, serviciul de presă al Băncii Naționale a confirmat că în concurs s-au înscris cinci companii internaționale.

Selectarea companiei internaţionale ce urmează să expertizeze sistemul bancar din Moldova se face printr-un concurs închis. „După aia, vom pune accentul pe readucerea acestor bunuri, dacă vom constata că e o problemă mare”, a declarat ieri Iurie Leancă.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *