Social

Site-ul lemne.md a fost atacat din primele ore de la lansare, din Rusia

Platforma lemne.md a stârnit multe critici în rândul cetățenilor, iar unii politicieni au făcut și glume pe seama acesteia.

Vitalie Eșanu, antreprenor și specialist IT, unul dintre cei care a dezvoltat platforma lemne.md, a declarat la podcastul Nota Doi cu detalii despre site, dar și destinația acestuia, transmite Știri.md.

”Pentru că anul trecut a fost criza petrolului, autoritățile au intuit că anul acesta se vor scumpi lemnele, iar lemnele sunt resursa statului, iar pentru a stabiliza prețurile mici autoritățile au elaborat o lege care să seteze prețurile la lemne și, totodată, ca să evite specula, s-au eliminat intermediarii. 

Până acum cum era… antreprenorii mici strângeau prin păduri lemne cu pădurarii și le duceau prin sate. Oamenii nici nu știau de unde se aduceau. 

Acum acești intermediari au fost scoși și au rămas oamenii care nu știau de unde să cumpere lemne și nici transport nu găseau, asta a și generat haosul. Dar site-ul nu este destinat pentru a soluționa această problemă”, a declarat Eșanu. 

După lansarea platformei, care a avut loc în grabă, recunoaște Eșanu, au avut loc atacuri. ”A fost atacat practic din prima oră. Majoritatea au fost din Rusia, peste două săptămâni și din SUA, dar nu contează… acestea au fost niște DoS-atacuri, atunci când cineva face prea multe refresh-uri, iar din această cauză serverul nu mai face față”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *