Actualitate

Situația creată în jurul companiei StarNet a fost discutată în Comisia Parlamentară pentru Mass-media

În cadrul ședinței Comisiei din 11 iunie, s-au adus argumente și probe, care confirmă că StarNet este prestator doar de servicii Internet. Folosind accesul la Internet utilizatorii pot beneficia de mai multe servicii on-line cu plată și gratuite. Deputații au constatat că legislaţia incertă, neclară şi ambiguă în domeniul audiovizualului a cauzat confuzii și neînțelegeri, situația escaladând în atacuri false la adresa companiei.

”CCA confundă termenul de ”retransmisie prin orice mijloace”, termen utilizat în sistemele de cablu analogice și digitale, cu tehnologiile client-server și distribuția conținutului media în Internet, unde utilizatorul nu recepționează anumite semnale, dar accesează de sinestătător continuțul media. Internetul este o rețea globală de acces liber la informații și nu este reglementat prin licențiere. Serviciile în Internet sunt numite servicii on-line, cu plată sau gratuite. Accesul la serviciile media on-line din rețeaua globală de Internet nu pot fi limitate sau controlate”, a declarat Alexandru Machedon, Președintele Concernului StarNet.

Pornind de la cele constatate, membrii Comisiei Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media au aprobat unanim decizia privind crearea unui grup de lucru din care vor face parte reprezentanți ai societății civile, mediului academic, mediului de afaceri și experți internaționali care vor elabora o serie de propuneri menite să elimine imperfecțiunile din legislația națională.

Totodată, membrii Comisiei au decis să elaboreze și să propună spre aprobare o declarație oficială a Parlamentului, în care să fie stipulat că Internetul în Republica Moldova nu poate fi reglementat, trebuie să rămână liber și fără cenzură.
 
D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *