Politică

Situația din Transnistria, principal subiect de discuție între viceprim-ministrul Oleg Serebrian și șefa Misiunii OSCE la Chișinău


Dinamica curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul politicilor de reintegrare ale republicii au fost principalele subiecte ale discuției de luni, 13 martie, între viceprim-ministrul Oleg Serebrian și cu șefa Misiunii OSCE în R. Moldova, Kelly Keiderling.

Potrivit Biroului Politici Reintegrare, la discuție a fost evidențiată „complexitatea situației actuale de securitate internă și regională, fiind reiterată necesitatea menținerii stabilității, inclusiv în perimetrul Zonei de Securitate și în raioanele de est ale republicii”, transmite Ziarul Național.

De asemenea, interlocutorii au discutat și alte aspecte legate de dosarul transnistrean, problemele actuale de pe agenda negocierilor, cu precădere modul de soluționare a acestora.

Oficialii au convenit asupra necesității menținerii în continuare a unui dialog îndreptat spre crearea atmosferei de normalitate, previzibilitate și de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Și uite așa ne mai deșteptăm și noi, consumatorii ordinari de știri de la lume adunate și la lume date! N-am știut că tergiversarea, adică bătutul pasului pe loc, în limbaj politic sofisticat se cheamă ”dinamica curentă”. ”Complexitatea situației” este ”actuală” de 30 de ani și va fi la fel de ”actuală” până la paștele cailor… când o fi ăla! Participanții au ”discutat”, adică s-au trezit din nou vorbind vrute și nevrute. ”Oficialii au convenit”: să lăsăm calul rusului să pască mai departe nestingherit pe meleaguri moldovenești. Așadar ne vedem data viitoare, pentru a mai înscena un dialog aparent de ”creare”, adică de insinuare în formă continuată, a normalității previzibile și consolidate, cu alte cuvinte, a pierderii de timp și a arsului gazului rusesc de pomană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *