Actualitate

Situația la Frontieră. Peste 30 de cetățeni străini și aproximativ 50 de mașini au primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 69 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 60 500 și încasarea amenzilor de 13 925 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 15 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 506 824 traversări, dintre care un număr mai mare – 263 424 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 111 663 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule cu numere de înmatriculare moldovenești – 55 918 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 78 145 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 74 337 traversări persoane,
PTF Otaci – 50 981 traversări persoane,
PTF Sculeni – 46 765 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 41 261 traversări persoane,
PTF Cahul – 34 371 traversări persoane,
PTF Tudora – 33 179 traversări persoane,
PTF Palanca – 23 235 traversări persoane,
PTF Criva – 19 669 traversări persoane,
PTF Costești – 15 820 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost ziua de duminică, 15 iulie 2018, fiind semnalat un flux de 86 024 traversări persoane. Din totalul de traversări un număr mai mare a fost pe sensul de intrare în țară – 46 742 traversări, cât și înregistrate mai multe treceri ale cetățenilor moldoveni – 49 611 traversări.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:
– suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
– formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
– aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
– redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
– consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *