Actualitate

Situația mass-media din Republica Moldova îngrijorează statele membre ale Consiliului ONU

 Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Presei Independente, la sesiunea ONU de la Geneva din acest an, Moldova a primit 206 recomandări din partea statelor membre ONU pentru îmbunătăţirea situaţiei drepturilor omului, dintre care 175 au fost deja acceptate, iar 31 sunt în proces de examinare. Printre acestea se numără garantarea pe deplin a libertăţii de exprimare şi de informare prin combaterea formării monopolurilor în media, respectarea pluralismului în mass-media, elaborarea unui nou cadru de reglementare pentru crearea de noi media şi funcţionarea celor existente.

De asemenea, autorităţilor moldoveneşti li s-a recomandat să adopte un cadru legislativ cuprinzător pentru a facilita accesul la informaţie, să stimuleze pluralismul mass-media şi să protejeze mass-media independentă, să sprijine activitatea societăţii civile şi să continue eforturile de eliminare a corupţiei în domeniul accesului la informaţiile de interes public.

În 2015, potrivit Organizaţiei „Reporteri fără frontiere”, Moldova a coborât din nou în clasamentul privind libertatea presei, de data aceasta, cu patru poziţii – de pe locul 72 pe 76, dintre cele 180 de ţări evaluate.

Sursă: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *