Social

Situația refugiaților din Ucraina și măsurile întreprinse de autoritățile R. Moldova pentru gestionarea crizei refugiaților, documentate de o delegație OSCE

Delegația Comitetului Ad-hoc al Adunării Parlamentare OSCE pentru migrație se va afla, în perioada 8 – 11 martie, într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

Astfel, în cadrul vizitei, oficialii se vor documenta despre situația cu privire la refugiații din Ucraina și despre măsurile întreprinse de autorități în vederea gestionării crizei refugiaților.

Oficialii vor avea întrevederi cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, și cu membrii acesteia.

Potrivit Parlamentului, programul vizitei mai include întrevederi cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Aaiba, precum și cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Educației și Cercetării, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, membrii delegației vor avea întrevederi cu reprezentanții Biroului Migrație și Azil și vor vizita Centrul Unic de Gestionare a Crizei, precum și un centru de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina. Oficialii OSCE vor mai discuta cu reprezentanții societății civile și ai primăriei Capitalei.

Menționăm că, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, circa un milion de refugiați ucraineni au intrat în Republica Moldova, iar peste 100 000 dintre aceștia continuă să se afle pe teritoriul republicii noastre.

Sursa: Ziarul Național

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *