InternaționalUcraina

Slovacia a predat primele MiG-29 promise Ucrainei

Patru avioane de vânătoare MiG-29 au fost predate Forțelor Armate ale Ucrainei și au părăsit deja teritoriul Slovaciei, a scris pe Facebook ministrul Apărării din această țară, Iaroslav Nagy, mulțumind tuturor celor implicați în acest transfer pentru „munca fantastic de profesionistă”, transmite BBC.

„Slovacia se află de partea bună și, prin acest gest, noi, ca țară, ne-am înscris cu majuscule în istoria lumii moderne”, a scris el.

Ministrul a adăugat că piloții ucraineni au transportat avioanele în Ucraina. Celelalte 9 MiG-uri rămase vor merge în Ucraina în următoarele săptămâni, a adăugat Nagy.

Pe lângă Slovacia, Polonia își transferă și ea în Ucraina un avion, rămas tot din perioada sovietică, MiG-29. La 16 martie, președintele Andrzej Duda, a anunțat că primul lot, tot de patru avioane, va pleca spre Ucraina „în zilele următoare”.

Ucraina cere Statelor Unite să aprobe transferul unor avioane de luptă americane F-16, dar administrația Joe Biden a refuzat până acum. Reprezentanții autorităților americane au declarat anterior că transferul de MiG-uri către Ucraina nu are legătură cu decizia SUA privind avioanele de vânătoare de generația a patra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *