Actualitate

Sluga lui Dodon, Chicu spune că unele lege s-au votat prea repede, dar că nu înseamnă că sunt… greșite

Prim-ministrul în exercițiu Ion Chicu critică mai multe proiecte de legi realizate și adoptate de coaliția PSRM-Șor.

În cadrul emisiunii Politica de la TV8 Chicu s-a referit la proiectul ce ține de reducerea vârstei de pensionare. Acesta spune că „faptul că s-a mers pe așa o modificare complexă nu este bine”.

„Nici Guvernul nu a reușit să se uite peste această lege. Este clar că sunt probleme la bugetul aisgurărilor sociale, dar asta nu înseamnă că a priori este o măsură greșită. Are consecințe. Acest proiect trebuia consultat, inclusiv cu Banca mondială, implicat în procesul de reformare. Formula cea mai optimă ar fi la bărbați vârsta de pensionare să rămână cum a fost, iar la doamne să fi coborâtă cum a fost până în 2016”, a spus Chicu.

Cât privește legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, Chicu spune că aceasta „trebuia consultată cu partenerii de dezcoltare, pentru că știm cât de atenți sunt la aceasta”. „S-a făcut în pripă. Eu n-am avut nevoie de așa modifciări, întrebați politcienii care au făcut legea…consultări nu s-au făcut”, a spus Chicu.

Despre decizia PSRM-Șor de abrogare a deciziei de a transmite terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA, Chicu spune că dacă va fi anulată legea, atunci ar putea apărea probleme în relațiile cu partenerii.

Chicu a precizat că inclusiv din cauza activității din ultimele două săptămâni acest Parlament trebuie dizolvat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *