Actualitate

Slusari știe cum să determine Kremlinul să micșoreze prețul la gazele naturale livrate în R. Moldova: „Trebuie de discutat despre revizuirea contractului cu ”Gazprom”, dar nu din poziția de vasal cum insită trădătorul Dodon”

Kremlinul ar putea accepta revizuirea contractului de livrare a gazelor din Republica Moldova, dacă Chișinăul va anunța că impozitează importurile pentru regiunea transnistreană. De această părere este ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

„Prim-ministru Republicii Moldova trebuie să discute cu omologul din Federația Rusă revizuirea contractului cu Gazprom. Dar nu din pozițiile vasalului, pe care insistă trădătorul Dodon.

Este necesar de spus tranșant Cremlinului că dacă Gazprom nu va micșora prețul la gaz pentru Moldova sau va încerca să întrerupă livrările de gaz în toiul sezonului rece, Chișină va recurge la restabilirea echității și impozitarea importurilor pentru Transnistria, întrucăt are nevoie de surse suplimentare pentru compensațiile la oameni și agenți economoci de pe malul drept al Nistrului.

Calcule orientative denotă că anual bugetul public național pierde minimum 4 mlrd lei de la neîncăsarea TVA și accizelor pentru mărfuri importate în regiunea transnistreană. Suma enormă pentru țara noastră, care ar fi putut alocată pentru diminuarea impactului scumpirilor energetice. Nevorbind la faptul că prin acest regim vamal tranzit Moldova de-facto recunoaște regimul de la Tiraspol.

Desigur, că ar trebui să existe și planul B privind aprovizionarea țării cu gazele naturale. Cea mai bună soluția ar fi conectarea la sistemul energetic român cu posibilă plafonarea prețului și pentru consumătorii din Republica Moldova”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că concernul rus „Gazprom” a majorat și în luna august prețul la gazele naturale livrate în Republica Moldova. Astfel, costurile de achiziție vor fi în luna august de 1458, 5 dolari pentru 1000 de metri cubi, ce este un preț record pentru țara noastră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *