Actualitate

SMURD a avut mai multe intervenții dificile la Bălți și Chișinău (VIDEO)

În primul caz, in Bălți, o ambulanță a paramedicilor a ieșit pentru intervenție la ora 09.10 minute, după ce un accident s-a produs cu implicarea a două mașini, de model „NIVA” și „OPEL”. În prima mașină erau patru persoane, iar în a doua, se afla doar șoferul. Doar acest șofer, o femeie de 26 ani a avut nevoie urgentă de îngrijiri, celelalte persoane fiind în afara pericolului. Paramedicii i-au acordat femeii primul ajutor calificat, au stabilizat-o și transportat-o la spital.

La o diferență de 40 minute, un alt caz s-a întîmplat în apropierea Gării Feroviare din Bălți. Și aici a fost nevoie de intervenția echipajului SMURD. O femeie de 32 ani a avut de suferit, după ce a fost lovită de un automobil „FIAT”, în timp ce traversa o stradă. Persoana a avut nevoie de ajutor, acesta fiind acordat de către o echipă de paramedici.

Salvatorii au fost alertați ieri noaptea, la ora 22.35 minute, pe strada Balcani din Capitală. Acolo s-a produs un accident rutier, fiind necesare echipele de descarcerare. În accident au fost implicate două mașini, „Toyota” și „Suzuki”. La venirea salvatorilor s-a stabilit că de descarcerare din fiarele unui automobil are nevoie un bărbat cu vârsta de aproximativ 40 ani, care era la volanul mașinii „Toyota”.

 

Lucrările au fost efectuate de către patru salvatori din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 1 și au durat circa 25 minute. Acțiunile au fost dificile, din cauza condițiilor de noapte și pericolul în care se afla bărbatul, picioarele fiindu-i prinse între fiarele mașinii. Ulterior, un alt echipaj, de pompieri a ajuns la fața locului pentru spălarea combustibilului de pe traseu, astfel fiind asigurată paza antiincendiară. Persoanele aflate în cel de-al doilea autoturism au fost transportate cu traumatisme la spital. Organele de drept investighează circumstanțele cazului.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să fie foarte prudenți pentru a evita asemenea cazuri. Atunci când au nevoie de ajutor sau văd oameni aflați în dificultate, să apeleze numărul de telefon 901. Odată cu inițirea proiectului SMURD în Moldova, paramedicii acționează pentru acordarea primului ajutor calificat, fiind ajutate sute de persoane.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *