Eveniment

Snegur, Urechean și Diacov transmit condoleanțe

„Decesul prematur al lui Constantin Tănase reprezintă o mare pierdere nu doar pentru presă, dar și pentru știința lingvistică. El a pus umărul să ne învețe atunci, la proclamarea independenței, cum să vorbim limba literară română. Și în calitate de consilier al președintelui dânsul m-a ajutat să învăț limba literară. E o pierdere și pentru presă, deoarece după ce a plecat de la președinție a continuat să fie un portdrapel al renașterii naționale, proces care continuă și astăzi. Și ca om a fost bun, chiar dacă unii spun că avea un caracter mai dificil. Ceea ce a scris el, chiar dacă unora nu le place, a fost din dragoste pentru spațiul spiritual românesc. Dumnezeu să-l odihnească”.

Serafim Urechean, președintele Curții de Conturi

„În aceste momente împovărate de tristețe și durere, îmi exprim regretul profund pentru trecerea în neființă a cunoscutului şi talentatului jurnalist Constantin Tănase. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Sincere condoleanțe și compasiune familiei îndoliate”.

 Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov

„În aceste momente de adâncă tristețe, regret enorm trecerea în neființă a ziaristului și scriitorului Constantin Tănase.
Se spune că doar cei buni pleacă repede și exact așa s-a întâmplat acum.

L-am cunoscut personal atât pe Scriitorul cât și pe Omul Constantin Tănase. A fost un OM deosebit, de mare caracter și cu un talent înnăscut. Plecarea sa este o pierdere colosală și a rămas un gol imens în urma sa.

Transmit sincere condoleanțe colectivului ziarului „Timpul” și familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
 
Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova

„Am aflat cu profundă tristețe vestea despre trecerea la cele veșnice a titanului Constantin Tănase. Este o mare pierdere pentru noi toți, cei care i-am admirat curajul, poziția civică și talentul. A fost un luptător și un etalon, și va rămâne drept unul dintre cei mai valoroși ziariști care a scris istoria curentă a Republicii Moldova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *