Politică

Soarta i-a jucat o festă! Fostul avocat al lui Filat, recunoscut vinovat de calomniere a clientului său, după ce a răspândit informații mincinoase

Igor Popa, fostul avocat al ex-prim-ministrului, Vlad Filat, căruia i-a fost retrasă licența, a fost declarat vinovat de calomnierea clientului său, după ce a făcut mai multe declarații despre acesta, în cadrul unei emisiuni televizate, unde l-a numit „bandit, corupt, hoț etc”, scrie Realitatea.md.

Potrivit sursei citate, un an în urmă Igor Popa a fost sancționat contravențional pentru calomnie, adică răspândirea cu bună știință a unor informații mincinoase ce defăimează o altă persoană și sancționat cu amendă în valoare de 75 de unități convenționale.

Acesta a depus o contestație în instanța de judecată, iar magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana l-au găsit vinovat de calomnierea fostului său client, dar au încetat procesul contravențional din motivul expirării termenului de prescripție.

Magistrații au respins argumentele avocatului lui Popa care a insistat că toate declarațiile făcute de acesta în cadrul emisiunii au fost „judecăți de valoare”.

Recent, hotărârea a fost menținută fără modificări și de judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că, la sfârșitul anului 2020, Comisia de etică și disciplină a Uniunii Avocaților i-a retras licența lui Igor Popa. Acesta a contestat decizia în instanță, dar judecătorii nu s-au expus deocamdată asupra cauzei. Ședințele de judecată în acest dosar au fost amânate de patru ori, iar următoare este planificată pentru data de 15 noiembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *