Social

Sobele, pericol de moarte. O femeie de 71 de ani, transportată la spital, în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon

O femeie în vârstă de 71 de ani a fost transportată la spital, în urma intoxicației cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc într-o gospodărie din localitatea Cinișeuți, raionul Rezina, transmite Publika.md.

Potrivit salvatorilor IGSU, în coșul de fum al sobei de încălzit al casei victimei, a avut loc aprinderea funinginii. În urma emanării fumului în locuință, proprietara s- ales cu o intoxicație ușoară.

Astfel, a fost alertat un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă, femeia fiind transporată la spital. La moment starea de sănătate a acesteia este stabilă, fiind sub supraveghere medicală.

Precum precizează IGSU, incendiu în încăpere nu s-a produs, iar circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele. Mai mult, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, sobele și coșurile de evacuare a fumului trebuie verificate și curățate în fiecare an.

În cazul în care acestea au fisuri să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol. Întru evitarea situațiilor de risc, IGSU reamintește despre regulile de prevenire a situațiilor excepționale în urma utilizării surselor de încălzire printr-un spot social lansat anterior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *