Actualitate

ȘOC în lumea sportului: cel puțin 8 persoane au murit și 45 au fost rănite, la un meci de cricket

Acest atentat, care a avut loc vineri seară în jurul orei locale 23.00 în timp ce avea loc meciul, este primul înregistrat în Afganistan de la începutul Ramadanului joi.

Trei dispozitive au fost ascunse pe stadion şi au explodat printre spectatori, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Attaullah Kogyani.

"Organizatorul turneului, numit +Cupa Ramadanului+, Naqibullah Zaher a fost ucis", a precizat el.

"Cele trei explozii au făcut opt morţi şi 45 de răniţi", a confirmat apoi biroul guvernatorului într-un comunicat.

Atentatul nu a fost revendicat dar talibanii au anunţat că nu ei sunt responsabili.

"Mujahedinii noştri nu au nimic de-a face cu exploziile de la Jalalabad", a declarat purtătorul lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid, într-un mesaj pe reţeaua WhatsApp.

Frontalieră cu Pakistanul, prezenţa combatanţilor talibani în provincia Nangarhar a cărei capitală este Jalalabad este puternică, precum şi a grupării Stat Islamic, care s-a implantat acolo în 2015.

SI a revendicat în septembrie 2017 un atentat sinucigaş împotriva unui meci de cricket la Kabul. Un atentator sinucigaş interceptat la intrarea pe stadion în timpul meciului a făcut atunci trei morţi şi cinci răniţi.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a condamnat sâmbătă atentatul de la Jalalabad: "teroriştii nu se opresc să ne ucidă compatrioţii în timpul lunii sfinte a Ramadanului", a denunţat el într-un comunicat.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *