Actualitate

ȘOCANT / Cinci grăniceri iranieni uciși la granița cu Turcia

Confruntările armate au avut loc vineri seara, la frontiera Iranului cu Turcia, lângă orașul Chaldoran, în provincia majoritar-kurdă a Azerbaidjanului de Vest, a declarat guvernatorul adjunct al acestei provincii Alireza Radfar pentru agenția de știri de stat IRNA.

Acesta a declarat că cinci dintre persoanele ucise sunt polițiști de frontieră, iar restul sunt angajați civili ai ministerului iranian de interne. El a susținut că forțele de securitate iraniene au provocat mari daune "teroriștilor", fără a oferi detalii suplimentare. 

 Confruntările armate erau încă în desfășurare la momentul când oficialul iranian a dat declarația de presă. Nici o grupare nu și-a asumat responsabilitatea pentru atac. 

 Mai multe grupuri armate kurde care se opun Iranului sunt active în zonă din anul 2015, când au reluat lupta armată împotriva republicii islamice.

ISIS a comis de asemenea atacuri în Iran. Grupul extremist islamist și-a asumat responsabilitatea pentru două atacuri care au avut loc în capitala iraniană Teheran, atacuri în care și-au pierdut viața cel puțin 17 persoane în luna iunie a acestui an.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *