Politică

Socialiștii au contestat la Curtea Constituțională numirea lui Dorin Recean în funcția de premier

Partidul Socialiștilor (PSRM) contestă învestirea noului Guvern de la Chișinău, invocând vicii de procedură.

Socialiștii Vlad Batrîncea și Grigore Novac au depus luni, 20 februarie, însoțiți de Maxim Lebedinschi, membru al Comitetului Executiv al PSRM, o sesizare la Curtea Constituțională prin care au contestat procedura de înaintare de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a candidaturii lui Dorin Recean la funcția de prim-ministru, scrie Ziarul Național.

Potrivit acestora, Maia Sandu ar fi încălcat „grav” jurisdicția Curții Constituționale și Constituția Republicii Moldova, deoarece consultările cu fracțiunile parlamentare ar fi fost mimate.

Batrîncea a declarat în fața Curții Constituționale că fracțiunea parlamentară pe care o reprezintă, cea a Blocului comuniștilor și socialiștilor, a fost anunțată despre consultări cu 40 de minute înainte de începerea acestora.

„Este clar că deja exista un scenariu și Parlamentul a fost ignorat în acea situație. Noi suntem 32 de deputați și era nevoie de timp ca să ne convocăm, să luăm decizii, dar, cu părere de rău, fracțiunea noastră a fost obstrucționată”, a menționat socialistul.

Menționăm că socialiștii nu s-au prezentat la consultările cu președinta Maia Sandu, așa cum au făcut-o deputații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate și cei din Partidul „Șor”.

Mai mult, socialiștii și comuniștii au încercat să blocheze votul din Parlament pentru programul de guvernare și echipa Cabinetului Recean, blocând joia trecută tribuna centrală din Legislativ.

Vă amintim că 16 februarie, Guvernul Recean a obținut susținerea Parlamentului. 62 de deputați au votat „pentru”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Lichelele amărâte care parazitează parlamentul RM, fac și ele ce mai pot fără susținere kuliokală: își justifică existența dubioasă băgând strâmbe cu iz democratic, ei contestă! Că așa-i moda în țara care culege și alege ”la ordin” tembeli prostituați și gușați nesătui. In toate parascovenia asta moldovenistă, statalistă și mai ales neutralizată de ciumălăi ruși și rusificați, profesia de arător de gaz de pomană și de tăiat frunză la câini, încă e la mare cinste. Halal ție, neam de turbincă și cu capul în traistă!

      1. Corect. Ignoranța dar și autosuficiența, mândria prost înțeleasă și impresia că maldavanul și RâMa reprezintă buricul pământului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *