Politică

Socialiștii au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională: ”Președintele CC și-a permis mai multe declarații politice”

„În ultima perioadă, Alexandru Tănase și-a permis mai multe declarații politice, ceea ce în opinia noastră contravine eticii disciplinare și normelor existente în acest domeniu. Însă, astăzi, apelăm în special la declarația Dl. Tănase precum că, ”RM este un stat capturat” și, totodată, în altă declarație a menționat că ”Parlamentul nu este pasibil dizolvării””, a precizat deputatul Vlad Batrîncea, jurist al PSRM.

Batrîncea a afirmat că „PSRM sesizează CC să interpreteze principiul independenței judecătorului constituțional prin prisma declarațiilor domnului Tănase, care sunt efecte al încălcării principiilor independenței judecătoriului. Totodată, solicităm ca Înalta Curte să ne spună dacă capturarea statului și conducerea prin interpușii săi nu este temei de dizolvare a Parlamentului”.

Totodată, socialiștii au făcut referire la cazul ex-președintelui CC, Dumitru Pulbere, care a fost demis din funcție anume pentru declarații politice.

sursa: politics.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *